23 april 2015 - 

Mobiele website: Van gemak naar voorwaarde

Mobiele website: Van gemak naar voorwaarde

Deze week heeft Google een belangrijke update uitgerold. Mobiel-vriendelijke pagina’s worden vanaf nu hoger geplaatst bij zoekopdrachten via smartphones.

 

Hoewel andere factoren nog steeds meewegen in de ranking zijn mobiele sites hiermee nog belangrijker geworden. Hier in het kort de belangrijkste punten over de veranderingen:

  • Op smartphones worden mobiel-vriendelijke zoekresultaten hoger geplaatst dan voorheen
  • Geldt niet voor zoeken via tablets en desktop computers
  • Heeft effect op individuele pagina's, niet de complete site

 

Niet alleen heeft deze update gevolgen voor sites die nog geen mobiele versie hebben, maar ook voor sites die een uitgeklede mobiele variant hebben. Een gedeelte van uw site kan in dat geval minder goed gevonden worden.


Google heeft de Mobile-Friendly Test om te testen of een pagina mobiel-vriendelijk is. Voor het monitoren van uw complete site is het Mobile usability report in Google Webmaster Tools beschikbaar.

 

De oplossing

Om in te spelen op deze verandering kunt u kiezen voor een aparte mobiele of een responsive website. Google heeft geen voorkeur voor een van de opties, maar met de laatste maakt u uw site ook meteen geschikt voor tablets en apparaten met andere schermformaten.


Ook als u al een mobiele site heeft is het nuttig om hier nog eens naar te kijken. Heeft u vragen over de wijzigingen van Google of wilt u naar de mogelijkheden informeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar blog