24 februari 2012 - 

WebDav toegang

WebDav Windows 7

In ons CMS hebben wij ook ondersteuning voor WebDav. Doordat elk besturingssysteem weer anders is werkt dit op de vele bestaande besturingssystemen heel verschillend. In deze howto zullen we stap voor stap uitleg geven hoe je makkelijk via Windows 7 gebruikt kunt maken van WebDav in ons CMS.

 

    • Allereerst moet er een bestand gedownload worden die een register key doet updaten waardoor er een verbinding mogelijk word met WebDAV. Dit bestand is hier te downloaden. Na het downloaden van dit bestand hoef je hier alleen op te dubbelklikken en de stappen in de wizard te volgen.
    • Nadat je de register key hebt geupdate klik je met de rechtermuisknop op "Deze Computer" of "My Computer" en klik je op "Map network drive".
    • Het volgende venster opent. Kies een drive letter uit en vul bij "Folder" jouw url van de website in gevolgd door "/webdav" (voorbeeld: http://www.uwdomein.nl/webdav ). Vink ook het vakje "Connect using different credentials" aan en klik op "Finish".

 

    • Het volgende venster word geopend. Vul hier jouw gebruikersnaam en wachtwoord van het CMS in. Vink ook het "Remember my credentials" aan en klik op "OK".    • Er is nu een verbinding gemaakt tussen jouw computer en het CMS via webdav. Je kunt nu heel makkelijk mappen toevoegen/verwijderen/aanpassen maar ook makkelijk bestanden toevoegen/verwijderen/aanpassen.

 

Als u uw PC herstart of uitzet blijft de Webdav locatie gewoon bestaan. Deze kunt u terug vinden bij "Deze Computer" of "My Computer". Hier hoeft u simpel op te dubbelklikken en weer uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen van het CMS.

Terug naar blog