Data inzichtelijk maken

Datavisualisatie is het inzichtelijk maken van meetresultaten met behulp van grafische en interactieve elementen. Zo wordt data meer dan alleen maar cijfers!

Datavisualisatie

UEFA TEP

Online Benchmark Tool

DSM Brewcoach

Reken maar!

ClaudicatioNet

Online dashboards

PowerPix

LED Monitoring app

Jupiler League

Online benchmarktool

DSM Egg-Strapolator

Alles optimaal

Online datavisualisatie

Bedrijven en organisaties zijn meer en meer bezig met het verzamelen van cijfers en data. Door deze data op een slimme manier visueel en interactief te maken zijn er mogelijkheden beschikbaar die met platte letters en cijfers niet te realiseren zijn.

 

Complexe informatie kan met data visualisatie op een slimme manier visueel worden weergegeven. Door data op een overzichtelijke te presenteren in een online dashboard, interactieve rapportage of online jaarverslag krijgt u zicht op het grote geheel en kunt u inzoomen op specifieke details. Complexe data stromen worden inzichtelijk en grote datasets worden teruggebracht tot de kern. Zo kunnen er sneller, betere beslissingen genomen worden, verbanden worden gelegd, patronen in kaart worden gebracht, trends worden waargenomen en vergelijkingen worden gemaakt. Zo levert "Big data" daadwerkelijk relevante informatie op voor uw organisatie.

 

 

 

 

Interactieve informatie- en datavisualisatie oplossingen

Het grote voordeel van datavisualisatie is dat gecompliceerde data eenvoudiger te begrijpen is voor een brede doelgroep. Een plaatje zegt immers meer dan 1000 woorden! Datavisualisatie vraagt om goed visueel design. Zonder specifieke vakkennis is te begrijpen dat een groene lijn omhoog een duidelijk teken is dat het goed gaat. Hoofddoelen en bijzaken kunnen worden gescheiden en er kan prioriteit worden gegeven aan bepaalde thema's. Met die nieuwe inzichten kunnen processen efficiënter gemaakt worden, besluiten worden gemaakt en conversie worden verhoogd.

 

Wij bieden doelgerichte oplossingen op maat als het gaat om data visualisatie en het omzetten van data naar online inzichtelijke presentaties, websites en applicaties. Hieronder een aantal voorbeelden van projecten. Meer weten? Neem contact met ons op.

De ClaudicatioNet Dashboards

ClaudicatioNet heeft als doel de behandeling van Claudicatio Intermittsen te verbeteren, terwijl de kosten omlaag gaan. De resultaten van medisch onderzoek worden voor alle betrokken partijen, zoals zorgverzekeraars en therapeuten, op een grafische manier inzichtelijk gemaakt, door middel van digitale dashboards.

 

Met een landelijke database van behandelingen ontstaat de mogelijkheid tot het opzetten van een benchmark om de onderlinge prestaties te vergelijken en kwaliteitsverbetering te bevorderen. Op deze manier worden behandelresultaten inzichtelijk gemaakt op individueel, regionaal en landelijk niveau. Er kunnen conclusies worden getrokken uit de beschikbare data en resultaten zijn op verschillende manieren te vergelijken. Door het delen van de resultaten worden het netwerk en de behandelingen uiteindelijk veel transparanter en kosten-efficiënter.

Meer over ClaudicatioNet

 

De ClaudicatioNet Dashboards

 

 

UEFA Top Executive Programme

Softmedia ontwikkelde voor de UEFA het Top Executive Programme. Een digitaal dashboard waar op een interactieve manier grote hoeveelheden data inzichtelijk worden voor bestuurders en leidinggevenden van verschillende nationale voetbalbonden. De bonden kunnen aan de hand van het dashboard de cijfers van hun eigen bond vergelijken met die van anderen. Van grafische dashboards met globale informatie tot en met spreadsheets op detailniveau.
Meer over de UEFA TEP Dashboards

 

 

 

 

 

 

 

PowerPix Smart Monitor

Voor PowerPix maakten we een dashboard waarop de prestaties van een LED verlichtingsproject in één oogopslag te monitoren zijn. Mocht er een probleem zijn in het systeem, dan is meteen zichtbaar waar en wat het betreft. Met behulp van een uitgebreide filter zijn foutmeldingen makkelijk te herleiden.
Meer over PowerPIX

 

 

 

 

 

 

datavisualisatie powerpixpowerpix data visual

 

 

Scoren met Data

In opdracht van de KNVB ontwikkelde Softmedia de Jupiler League Online Benchmarktool. Bestuurders van betaald voetbalclubs kunnen de prestaties van hun club vergelijken met die van collega clubs op de door hen gewenste manier. Zo krijgen ze inzicht in bijvoorbeeld gegenereerde inkomsten, bezoekersaantallen en uitgaven.
Meer over het Jupiler Dashboard

 

 

 

 

 

 

 

data backgrounddashboarddata visual

Ook scoren met uw data?

Datatvisualisatie biedt veel mogelijkheden en het is dan ook een uitdaging om hier effectief op in te spelen.

We spreken het graag een keer met u door zodat we samen hier de antwoorden op vinden.

 

Neem contact op

 

Strategie en consultancy
Webdesign
Webdevelopment
Datavisualisatie
Zoekmachine optimalisatie
Hosting & support