Over mogelijkheden en beperkingen

BOSK.nl is dé online community op het gebied van informatievoorziening, belangenbehartiging

en lotgenotencontact voor mensen met een lichamelijke beperking

Project beschrijving

De website van BOSK is een online community platform voor uitwisseling van ervaringen, kennis, producten, diensten en actualiteiten voor en door mensen met een lichamelijke handicap, ouders en mensen die professioneel of anderszins betrokken zijn bij mensen met een lichamelijke handicap.

 

De BOSK organiseert ontmoetingen tussen mensen in vergelijkbare situaties en verschaft ze toegankelijke informatie en geeft de leden een stem in Den Haag en bij zorgverleners en verzekeraars.

 

Specificaties

Technieken

Webshop, Klant Login, Multisite, Forum

Gelanceerd in

2014

Delen

Testimonial Wouter Bos

Voormalige vicepremier en nu o.a. voorzitter van het bestuur van de BOSK

 

"De kennis op het gebied van websites, ICT en infrastructuur rijkt niet ver in een vereniging als de BOSK. Ik had daarom echt iemand nodig die ik kon vertrouwen. Nadat ik met Softmedia had gesproken, had ik vertrouwen in de samenwerking en dat hebben ze meer dan waargemaakt! Ze adviseren ons in de mogelijkheden die er zijn, zodat wij onze wensen beter in kaart kunnen brengen. Ze doen wat ze beloven zonder dat de kosten uit de hand lopen. Doordat je je afhankelijk opstelt moet je zeker weten dat de webbouwer de verantwoordelijkheid aankan. En daar kun je van op aan bij Softmedia!"
Lees hier de hele testimonial van Wouter Bos

 

 

Wouter Bos
BOSK websiteBosk avatarSteun ons!

De online portal voor mensen met een handicap

BOSK.nl is het visitekaartje voor mensen die nog niet bekend zijn met de BOSK.

Via de homepage worden onbekenden doorgeleid naar een visuele en aansprekende boodschap over waar de BOSK voor staat en wat de BOSK doet. En vooral waarom je de BOSK zou moeten steunen door lid, donateur, sponsor of vrijwilliger te worden.

De homepage is daarnaast de portal van direct herkenbare en duidelijke doorverwijzingen naar de interactieve sub-platforms rond de specifieke handicaps.

 

 

De online portal voor mensen met een handicapDe online portal voor mensen met een handicapDe online portal voor mensen met een handicap

Ervaringen en kennis uitwisselen

De BOSK is dé vereniging van en voor ouders van gehandicapte kinderen en (jong)volwassenen met een handicap. De BOSK geeft informatie, adviseert, brengt lotgenotencontact tot stand en behartigt de belangen van mensen met een motorische handicap.  

Zowel voor ouders als voor de groep volwassenen met een handicap is het goed om met mensen in contact te komen die in een vergelijkbare situatie zitten. Het Platform is dan ook zo ingericht dat eigen initiatieven, lotgenotencontact en uitwisseling van kennis, ervaring en producten optimaal wordt gefaciliteerd en ondersteund. Het grootste deel van die informatievoorziening zal plaatsvinden door uitwisseling tussen de bezoekers en de website. De leden van BOSK kunnen bijvoorbeeld lotgenoten zoeken in de buurt of contact leggen met andere via het forum. 

 

Vijf herkenbare profielen

De website is ingericht op 5 herkenbare profielen met een eigen online omgeving waarbij overlappende content automatisch in de verschillende profielen stroomt. Ieder profiel heeft een eigen kleur die ook in andere uitingen wordt gebruikt. De BOSK kiest richt zich op de grootste handicaps; Cerebrale Parese (CP), Meervoudig complex gehandicapt (MCG), Schisis, Spina Bifida en Andere handicaps. Door profilering per handicap worden mensen meer aangesproken en aangetrokken tot de BOSK en wordt het aanbod overzichtelijker en relevanter.

 

 

 

 

 

 

 

Vijf herkenbare profielen

•  Bezoekers dragen bij
•  Reageer en discusieer
•  Uitgebreide zoekfunctie
•  W3C standaard
•  Richtlijnen Drempelvrij
 

•  Zoek en vind lotgenoten
•  Active forum leden
•  Stuur priveberichten
•  Intergreren van Social media
•  Aanbieden diensten en producten

  •  Actieve blog bijdrage
•  User generated content
•  Makkelijk registreren en inloggen
•  Dynamisch aanbieden van relevante en gepersonaliseerde content

 

 

MyBosk

Op de BOSK Website hebben de leden via MyBOSK toegang tot extra informatie en diensten. Op de persoonlijke homepage in MyBOSK kan door interessegebieden aan te geven automatisch een selectie gemaakt worden van de meest recente toevoegingen of wijzigingen op de website op die gebieden.

 

Vraag en Aanbod van Diensten

Er zit veel ervaring en expertise bij leden van de BOSK. Om deze ervaring te kunnen uitwisselen is de rubriek 'Leden helpen leden'. Via deze rubriek kunnen in een veilige omgeving diensten worden aangeboden aan andere leden of kan er gekeken worden of iemand u van dienst kan zijn.

 

MyBoskMyBosk

Wilt u meer weten over het BOSK project? Wilt u dat ook uw organisatie ook een interactief platform opzetten? Neem dan contact met ons op om eens te praten over wat we voor u en uw organisatie zouden kunnen doen.

Neem contact met ons op

Heerlijk parkeren

Makkelijk en eerlijk parkeren!

Den Hartogh

Liquid logistics

Van Wijnen

Aandacht voor detail