E-health krijgt vorm met Claudicationet

E-health krijgt vorm met Claudicationet

Een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen

en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt

Project beschrijving

Claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een uiting van perifeer arterieel vaatlijden (PAV). Voor de Nederlandse situatie wordt uitgegaan van 800.000 tot een miljoen mensen met PAV, waarvan ongeveer de helft Claudicatio-klachten heeft. 

 

ClaudicatioNet heeft als doel de behandeling van Claudicatio Intermittsen te verbeteren, en de bijoomende kosten omlaag te krijgen. De geboden zorg wordt transparant gemaakt voor zorgverleners, patiënten en zorgverzekeraars en streeft naar een landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten. 

 

Ben je benieuwd hoe ClaudicatioNet de samenwerking met Softmedia heeft ervaren? Lees dan hier de testimonial van Loes Hellegers, landelijk coördinator van ClaudicatioNet.

Lees hier de testimonial

 

Specificaties

Technieken

Klant Login, Google Maps, Multisite

Gelanceerd in

2014

Delen

Een stap vooruit

Claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een uiting van perifeer arterieel vaatlijden (PAV). Voor de Nederlandse situatie wordt uitgegaan van 800.000 tot eenmiljoen mensen met PAV, waarvan ongeveer de helft Claudicatio-klachten heeft.  

Stichting ClaudicatioNet streeft naar een landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zodra een fysiotherapeut op de website vermeld staat, weet de patiënt dat hij de juiste behandeling krijgt. Patiënten vinden uitgebreide informatie over Claudicatio Intermittens op de website www.etalagebenen.nl. De website www.claudicationet.nl is gericht op therapeuten en professionals. Het is een uitgebreid platform met als uniek speerpunt de zorgzoeker: Een module waarmee de patiënt de dichtstbijzijnde Claudicatio-therapeut kan vinden. Relevante informatie over de therapeut kan worden ingezien via zijn of haar persoonlijk profiel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk profiel

  In een persoonlijke profiel houdt de therapeut de voortgang van zijn specialisatie traject up-to-date. Elke fysiotherapeut heeft een profiel met een overzicht van informatiebijeenkomsten, basisscholingen en cursussen. De website biedt allerlei tools aan de therapeuten om hun kennis te delen en up-to-date te houden.  

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk profiel

Innovatie in de zorg

Innovatief in de zorg is het ClaudicatioNet verwijssysteem. Specialisten kunnen via het de website patiënten doorverwijzen naar een therapeut. Hiermee wordt de dichtst- bijzijnde therapeut in contact gebracht met de patiënt om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen.

 

Aanzienlijke kostenbesparing

Met een landelijke database van de behandelmethode ontstaat de mogelijkheid tot opzetten van een benchmark om de onderlinge prestaties te vergelijken en kwaliteitsverbetering te bevorderen. Op deze manier worden behandelresultaten inzichtelijk gemaakt op individueel, regionaal, landelijk niveau. Door het delen van de resultaten wordt het netwerk en de behandelingen uiteindelijk veel transparanter en kosten efficiënter.

 

 

 
Innovatie in de zorg

Over Etalagebenen.nl

 

Etalagebenen.nl is de website voor patiënten met Claudicatio Intermittens, ook wel "etalagebenen" genoemd. De website is onderdeel van ClaudicatioNet. Op de website is naast informatie over de aandoening ook een 5-stappenplan aanwezig. Met de zorgzoeker kan de patiënt met postcode of woonplaats een gespecialiseerde fysiotherapeut in de buurt vinden.

Over Etalagebenen.nl

Meer weten over E-health?

Wilt u meer meer weten over E-health en wat wij voor uw organisatie zouden kunnen betekenen of heeft u een project in gedachten?

Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een gesprek met ons aan.

Contact

HolstCentre

The future belongs to those who create it

Den Hartogh

Liquid logistics