Intranet VB Groep

Intranet VB Groep

De VB Groep bestaat uit 6 bedrijven werkzaam in de bouw & vastgoed sector. De bedrijven zijn zelfstandig maar maken gebruik van elkaars expertise en werken samen aan integrale vraagstukken.

 

Project beschrijving

Het delen van informatie en kennis is daarvoor essentieel. Het ontbrak echter aan een eenvoudig medium dat hierin kon voorzien. Veel informatie werd gedeeld via de mail en opgeslagen op verschillende plaatsen. Om beter samen te werken, sneller informatie te kunnen delen en de maildruk te verlichten hebben we samen een responsive intranet ontwikkeld. In een overzichtsdashboard wordt het laatste nieuws en informatie van de verschillende onderdelen weergegeven. Een agenda module waar men elkaar voor kan uitnodigen en makkelijk gekoppeld kan worden aan de eigen agenda.

 

In de project module kunnen medewerkers met elkaar communiceren via een berichten kanaal. Er kunnen vragen worden gesteld en kennis gedeeld worden binnen bijvoorbeeld een projectgroep. De informatie van de onderdelen kunnen aan elkaar worden gekoppeld; de betrokken medewerkers, bedrijven en thema's. Medewerkers kunnen hierbij  berichten en opmerkingen plaatsen. Op die manier wordt het intranet dynamisch gevuld met informatie en kennis van de medewerkers zelf.

 

250 medewerkers, 6 bedrijven,

1 communicatie kanaal

De medewerkers module maakt het ogelijk om eenvoudig bekende en onbekende collega's te vinden om bijvoorbeeld van elkaars expertise gebruik te maken en contact te leggen. Wanneer iemand een nieuw bericht plaatst of een prive bericht stuurt, kan men hiervan op een smartphone met een push-bericht op de notificatie app een melding van ontvangen. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf en werkt men nog beter samen.

 

 

 

Van Maerlantlyceum

Hoogstaand onderwijs

Newstairs

Voorop in trapinnovatie!

Intranet VB Groep

Medewerkers verbinden