Online benchmarktool

Online benchmarktool

De Jupiler online benchmarktool maakt strategische informatie van betaald voetbalclubs op een transparante manier inzichtelijk.

Project beschrijving

In opdracht van de UEFA, Hypercube en KNVB Expertise maakte Softmedia een online Benchmark tool voor de Jupiler League. Met de Jupiler online benchmarktool worden bestuurders van betaald voetbalclubs op een transparante manier voorzien van de benodigde strategische informatie. Online kunnen zij de prestaties van hun club vergelijken met die van collega clubs op de door hen gewenste manier . De database biedt hen de mogelijkheid om zelf het referentie kader ten aanzien van collega clubs te kiezen, dat afhankelijk van het onderwerp, het best van toepassing is om daarmee de eigen club prestaties te vergelijken.

 

Een belangrijke functionaliteit van de benchmarktool is het in één oogopslag kunnen vergelijken van financiële cijfers. Inkomsten uit uitgaven kunnen online bekeken worden en daar waar van toepassing, kan zodoende het opwaarts potentieel voor verdere ontwikkeling geïdentificeerd worden.

 

Via het samenstellen van custom dashboards kunnen feiten en cijfers van de eigen club op een eenvoudige manier eveneens vergeleken worden met die van collega clubs. Ook kunnen de Jupiler League clubs de distributie van de mediabaten online volgen. Het invullen van bijvoorbeeld de te verwachten eindstand, het aantal contract spelers onder de 23 jaar en het aantal betalende toeschouwers stelt club bestuurders in staat om op een overzichtelijke manier de hoogte van de te verwachten media inkomsten te bekijken. In de online club omgeving zijn uitgebreide onderzoek gegevens beschikbaar uit de jaarlijkse Jupiler fan onderzoek.

Specificaties

Technieken

FusionCharts, PDF Generator, Klant Login

Gelanceerd in

2010

Delen

HolstCentre

The future belongs to those who create it

Steigerhout projecten

Steigerhouten meubelen op maat!

Van Wijnen Intranet

Een Social Intranet