Scoren met online data

Sinds 2008 bestaat er een duurzame relatie tussen UEFA TEP (Top Executive Programme) en Softmedia.

De relatie bestaat uit het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van diverse online applicaties.

 

Project beschrijving

De UEFA was op zoek naar een oplossing om grote hoeveelheden financiële en operationele data beter inzichtelijk te maken. Het UEFA Top Executive Programme ontwikkelt voortdurend analyses en modellen om de bestuurders van de 54 bonden te ondersteunen met relevante facts & figures.

 

Softmedia ontwikkelt op basis van de aangeleverde data en modellen online dashboards en rekenmodellen om complexe data op een slimme manier inzichtelijk te maken. Met de applicaties worden de medewerkers van de UEFA en de leden, de nationale voetbalbonden, pro actief gefaciliteerd en ondersteund.

 

Specificaties

Technieken

FusionCharts, Klant Login

Gelanceerd in

2008 - Heden

Delen

Dashboards voor nieuwe inzichten

De UEFA TEP applicaties bestaan uit verschillende dynamische dashboards en interactieve grafieken. Dashboards met globale informatie tot en met specifieke spreadsheets op detailniveau. Er kunnen verbanden worden gelegd en vergelijkingen worden gemaakt die anders niet mogelijk waren geweest.

 

Deze wijze van online datavisualisatie maakt het mogelijk om op verschillende manieren gecompliceerde data inzichtelijk te maken voor bestuurders en beleidsmakers. Daardoor kunnen er op bestuurlijk niveau met deze nieuwe inzichten conclusies worden getrokken en doelgerichte beslissingen worden gemaakt.

map UEFAselectmenu landenpopup app

Dynamische dashboards

Complexe informatie kan doormiddel van datavisualisatie op een simpele, eenvoudigere manier worden weergegeven. Door gebruik te maken van een overzichtelijke grafische weergave, interactieve elementen en animaties ontstaan er dashboards die voor iedereen te begrijpen zijn. De data wordt op een slimme manier visueel en interactief gemaakt waardoor er mogelijkheden onstaan die met alleen platte cijfers niet te realiseren zijn.

 

 

UEFA case dial Toerenteller

Exclusieve toegang

De gebruikers van de applicaties zijn de bestuurders van de UEFA en de nationale voetbalbonden. Alleen zij hebben exclusief toegang tot de webapplicaties. Er is de mogelijkheid om gebruikers op verschillende niveaus binnen de applicaties toegang te geven.

 

Er kunnen ook benchmarks worden uitgevoerd. Hoe zijn bijvoorbeeld de prestaties vergeleken met buurlanden, concurrenten of hoe presteert een land vergeleken met de "Top 5"? Deze custom dashboards maken het mogelijk om op deze vragen antwoord te geven. De dashboards kunnen worden toegespitst op onderwerp of prestatieniveau, globaal of op detailniveau.

 

UEFA Applicatie Online benchmark tool

 

Ook online scoren met uw data?

Wilt u hier meer over weten over online datavisualisatie? Lees dan meer over de mogelijkheden van datavisualisatie of neem contact met ons op. We bespreken graag hoe we ook voor uw organisatie meerwaarde van uw kennis en data kunnen creëren.
Neem contact met ons op

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Wijnen Intranet

Een Social Intranet

VB Groep

Ontwikkelen Bouwen Beleggen